:: One Night in Bangkok ::

söndag, januari 22, 2006

Gront te i Cameron Highlands


Nej, egentligen inte. De producerar helt vanligt svart te, av hog kvalitet tydligen. Men nastan inget exporteras, det dricks sa mycket te i Malasia. Numera plockar de inte for hand utan med en hacksax med en plastlada pa. Inget jobb som lokalbefolkningen vill gora, sa arbetarna kommer fran Nepal, Indonesien och Bangladesh.

Mycket vackert ar det i alla fall, med tebuskarna som tacker kullarna.

4 Comments:

  • Hej!

    Jag har varit frånvarande från ert rese-forum eftersom isen tryckt på ute på Ullna och krävt min 100%-iga uppmärksamhet.

    Kort fråga innan vi fortsätter, jag dricker gärna thé tillsammans med mina mer litterära vänner (Peo, Sverker, Jan-Erik...ja du har ju träffat dem Martin) och jag undrar om Earl Grey är en buske, eller om det théet (tet) tas från Thé-busken Tette? Tette växer ju i höglänt, snårig terräng på solsidan av sluttningen så att säga. Tette växer i Benelux och söderut och har inte siktats på våra breddgarder sedan 1840-talet.

    Men Earl Grey, är det en egen buske?

    /Sven Tumba

    By Anonymous Anonym, at måndag, januari 23, 2006 12:40:00 em  

  • Kom hem nu!

    By Blogger Hannah, at måndag, januari 23, 2006 7:41:00 em  

  • Nu pa stubben eller? Nja, aven om det till var stora besvikelse har regnat HELA dagen har pa Koh Samui so far, sa kommer vi nog inte hem forran den 7 mars. Om vi ens kommer hem da... (hihi)

    By Blogger Andrea, at tisdag, januari 24, 2006 8:36:00 fm  

  • Vänner!

    Jag har nu gjort erfordelig reserach avseende thé. Min vän Amal på Hötorgshallen berättade att allt Thé kommer från "The Buske". En te-buske, således, i original. Det är alltid samma buske, eller snarare: samma sorts buske, sedan växer det olika smaker på grenarna.
    Vid en första anblick låter det måhända osannolikt, men det finns en stringens i resonemanget som gör mig beredd att lita på min vän från Thé-ets land: Malta.

    /Sven T

    By Anonymous Anonym, at torsdag, januari 26, 2006 11:26:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home