:: One Night in Bangkok ::

lördag, januari 21, 2006

Svettigt i Georgetown...

Jo, jag forstar att ingen har nagon medkansla med att vi har det FOR varmt... Laser att det ar manga manga minusgrader i Sverige. Kanns ganska overkligt for oss. Vi bussade oss igar, med SUPER-VIP-buss till Penang, en ganska stor o pa vastkusten. Bussen var verkligen SUPER och inte bara VIP, den hade bara tre saten i bredd istallet for fyra och stolarna var som recliners med fotstod och egna armstod. Heaven.

Dock ar val Penang ganska langt fran heaven. Vet inte om vi hade lite for hoga forvantningar och om aterkomsten till hettan kom som en chock, men efter 24 timmar ar vi sadar impade. Georgetown har beskrivits av diverse guider och tidningar som en underbar stad, en riktig smaltdegel... Hurl... (fotnot till morbror T: betyder att jag kraks pa sana ord) Och visst, har bor indier, malaysier och kineser, och visst har finns Chinatown och Little India (som faktiskt var ratt puttrigt). Men det ar mest hett och jobbigt och massor av bilar och ingenstans att ga utan att riskera att bli overkord. Suck.

Vi har, sakert uppenbart, lite svart att forhalla oss till Malaysia. Efter Thailand och Kambodja, kanns det liksom lite... for modernt, eller kanske historielost, vilket det ju forstas inte ar, men man kanner inte av det pa samma satt som i andra lander. Det som jag gillat bast hittills ar det indiska, vilket gor att jag misstanker att jag egentligen ar ganska sugen pa Indien. Det kinesiska beror mig inte, mer an att det ar lite pittoreskt och fint med alla roda lyktor infor den kinesiska nyaret nasta vecka. Och det malaysiska... ja, det har jag inte riktigt kommit underfund med, mer an att alla ater Nasi Lemak till frukost och att det ar fantastiskt trevligt att de skriver med vanliga bokstaver sa att man kan lasa skyltar.

Idag har vi stott och blott over huruvida vi ska aka till strandon Langkawi eller cut our losses med Malaysia och aka tillbaka till Thailand direkt. Dit ska vi ju forr eller senare, och vi vet inte om vi ska chansa pa att vi gillar Langkawi. Lyxproblem? Jajamansan! Hm, ska vi sola och betala med ringit eller ska vi sola och betala med baht?

1 Comments:

  • Du hade kunnat skriva att på platsen finns många olika kulturer. Inte skall du kräkas då du med alla matbilder får läsarna att dregla.

    By Anonymous Anonym, at lördag, januari 21, 2006 12:33:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home