:: One Night in Bangkok ::

måndag, februari 20, 2006

Pachyderms

Pachyderms betyder tjockhuding och ar ett mycket populart ord pa engelska nar man skriver om elefanter. Skriver mark val, har hittills aldrig hort nagon faktiskt saga pachyderm. Men guidebokforfattare blir val trotta pa att skriva elefanter. Ungefar som att anvanda ordet antipodean om australier. Som betyder:

Antipodean means ‘one who is from the antipodes’. ‘Antipodes’ refers to the various landmasses encompassed by the geographical region known as Oceania and the phrase was coined at the height of Eurocentrism by the English in the 1700’s. The term literally means ‘directly opposite or opposed’ (to Europe!) or from the Latin ‘backwards feet’.

Igar besokte vi Mae Sa Elephant Camp. 70 glada elefanter, i alla fall stod det sa pa intradesbiljetten. Iofs sag de val ut att ha det ungefar sa bra som man kan ha det i fangenskap. Om man med bra gillar att bara runt turister pa ryggen och spela lite elefantfotboll tre ganger om dagen i en liten show.



Ni har kanske hort talas om att elefanter malar tavlor och tankt "hoho, vilket bullshit". Och bullshit kanske det ar, men tavlor malar dom! Innan "showen" gick vi runt och hittade da ett galleri med tavlor, bland annat den storsta i varlden malad av en grupp elefanter, detta enligt Guinness Book of Records. Vi hade svart att tro det, men som ni ser sa malar de faktiskt. Och utan mer hjalp an sjalva doppandet av penseln i ratt farg. De ar sakert supertranade och malar samma tavla varje gang, men det var anda ratt coolt. Pa "ett stackars djur, men gud vad sott anda"-satt. Man kunde naturligtvis kopa tavlorna som malats live, 2000 baht/400 kronor, och jag lovar hade inte min favvotavla kopts av nan innan showen ens var over, hade jag tankt bade en och tva ganger och sedan... inte kopt den.


Den har sotnosen foddes 25 december, inte sa gammal med andra ord. Han nadde mig till magen ungefar men ser redan ut som en gammal gubbe.

3 Comments:

  • Jag har hört ngn säga pachyderm. Det har säkert du också Andrea. I ett avsnitt av Seinfeld pratar de om en kompis till dem som kallas för Pachyderm. De berättar en rolig historia om honom om hur han tappade en pizza. Det är det avsnittet när Elaine är på dejt med en kille som "took it out" och Jerry ska muntra upp en kille som ligger på sjukhus. The Stand-in, season 5 - om någon undrar.

    By Blogger up, at onsdag, februari 22, 2006 9:54:00 fm  

  • Underbart att du ar ett sant levande uppslagsverk, UP! Bra avsnitt.

    By Anonymous Anonym, at onsdag, februari 22, 2006 2:56:00 em  

  • Jag vet att tavlan kommer hänga hemma hos dig sen Andrea, jag bara vet...

    By Anonymous Anonym, at lördag, februari 25, 2006 3:59:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home