:: One Night in Bangkok ::

måndag, december 19, 2005

Tempel, apor och golfrunda

Igar gav vi oss ut for en massiv strandpromenad, 2 timmar till Apberget i sodra anden av Hua Hins strand. Men vi kom bara halvvags eftersom den harda vinden hade gjort att havet igen slukat stranden. Fanns helt enkelt inget att ga pa. Sa det blev till taxi till Khao Takiab, tempel, buddhor och klafingriga apor i ett harligt paket.

Kolla in varningsskylten pa bilden ovan.

Lite rysk kansla over ovanstaende Buddha. Botten av statyn (ej med pa bild) stod pa plats vid templet, resten verkade de inte riktigt iddas fa pa plats.

Pa berget bor som sagt ett stort gang apor, som man kan kopa mat till och mata. Vilket ju alltid leder till javligt kaxiga apor och skitskraja manniskor. En skitskraj manniska var Martin som nar han satt pa huk for att fota en apa blev "flask"ryckt. En annan apa tyckte att Martins iste sag svalkade ut och ryckte helt enkelt flaskan ur handen pa M. Som gav upp ett ganska sa girly scream... Apan pa bilden har inget med historien att gora.

Idag spelade M 13 hal pa Royal Hua Hins golfbana, Thailands forsta golfbana. Mycket historiskt. Jag gick med som sallskap, vilket var tur eftersom caddien inte sprakade mycket. Banan befolkades mest av herrelosa hundar, som sov i bunkar eller bara spatserade omkring som om det var de som spelade pa banan.